moment prosím

Videopraxe "Slaměný a hliněný dům" - Webinar

01.11. - 31.12.2021 místo konání: Kdekoli a kdykoli :)

Praktický video workshop. Jak postavit slaměný dům nebo provést hliněné omítky dobře a efektivně svépomocí tak, aby se vám stavba zbytečně neprodražila, což bohužel nebývá pravidlem. Aby jste postavili skutečně kvalitní přírodní dům bez vlhkosti a myší s výbornou užitnou hodnotou, špatnou hořlavostí a dlouhou životností. Hned několik jich můžete vidět přímo u nás v Eko-osadě

 

Webinár - tedy elektronická online a offline video verze oblíbeného kurzu. 

 

Po uhrazení celé ceny kurzu vám přijde odkaz na prezentaci, videa, audio a další dokumenty ke stažení.

 

 


Nepálená hlína je uznávaným materiálem jak pro své přednosti spojené s energetickými úsporami, tak i pro příznivé působení na zdraví člověka.

Probereme praktickou stavbu  slaměnohliněného domu nejefektivnější technikou, která šetří čas, řeší problémy s hlodavci, průvzdušností, hořlavostí a výrobu vlastních omítek a cihel (odolných i přívalovým dešťům).


 

 

Práce se slámou a hlínou se zdá na první pohled jednoduchá, ale pokud chcete opravdu postavit kvalitní dům s dlouhou životností a za nízkou cenu - je daleko náročnější na informace než se může zdát...


 

Ukážeme si různé metody, technologie aj výsledky:

  • základy z kamenů, nebo betonu,
  • dřevěná nosná konstrukce,
  • správné skládání balíků slámy, aby byla sláma nehořlavá a bez myší
  • hliněné omítky hrubé i jemné - příprava směsi z lokálních zdrojů
  • hliněná podlaha,
  • COB (lavice a ornamenty tvarované z hlíny smíchané se slámou a pískem), nabíjenice,
  • výroba a stavění z hliněných cihel a slaměných válků
  • povrchové úpravy, barvení, dekorace, mandaly,
  • voděodolnost hlíny na venkovní použití, do sprchového koutu nebo dokonce umyvadla,
  • lepení kachliček do hlíny,
  • venkovní hliněné pece,
  • Cordwood (stěna z dřevěných polínek lepených hlínou),
  • opravy hliněných omítek a prasklin
  • dekorace ze starých lahví a skel zasazených do hlíny.
  • Výroba izolačních 3skel ze starých oken.
  • Vyroba vlastní izolace načesáváním ze surové ovčí vlny.


Vhodné pro zájemce, kteří si chtějí stavět slaměno hliněný dům svépomocí. Také vhodné pro řemeslníky a budoucí stavitele, kteří se chtějí stavbami z hlíny a slámy zabývat profesionálně...

 


 

 

Reference na naše semináře najdete zde... . A články, diskuse a fotky z našich již mnoha předchozích seminářů najdete zde na strankach v Co nabízíme "Proběhlé akce" a "Příběhy z osady", v  galerii  a nebo na youtube nebo na Facebooku...

 

 


Seminář povede: Petr Skořepa

Věřím, že svobodné bydlení bez závislosti na inž., obchodních i bankovních sítích si zaslouží každý. A též to ukazuji v praxi na několika realizovaných stavbách. Že skutečně jde postavit krásný malý 40m2 dům pro dva do 6.000 EUR, nebo větší a dokonce i nezávislý dům 100m2 do 20.000 EUR. Že jde i byt nebo starý dům upravit na svobodný. Domy je možné vidět u nás v Eko-osadě.

Nemám žádné vysoké stavební vzdělání a nemažu med kolem pusy. Vše sám zkouším na vlastní kůži, proto vyprávím spíše z praxe s logikou, humorem a rýpavým nadhledem. Můj přímý přístup některé dráždí. Nemusíte se mnou ve všem souhlasit, o to mne ani nejde, přesto můžete využít typy a zlepšovací návrhy, které výrazně šetří přírodu, práci a vaši peněženku… Mám talent poskládat složité puzzle z mnoha rozdílných informací a ukázat vám, že to dokážete též, podobně jako já.
Ať jde o  "klasiku"  nebo  "eko". 

Navrhl a postavil jsem již desítky zajímavých domů a celou Eko-osadu za minimum peněz a po 10ti letech experimentů jsem přišel na to, že jde o to najít tu správnou rovnováhu a vybrat to nejlepší z každého.  Ať jde o byt nebo dům klasický zděný, hliněný, mobilní, soběstačný, dřevostavbu nebo slamák. A že i různé technologie a tvary (kruhový, hranatý, šestiúhelníkový, hobití, kopulovitý) mají nějaký význam. Vše má své výhody a nevýhody, co a jak si tedy vybrat nebo jak správně kombinovat? 


Již 10 let učím ve škole přírodního stavitelství, ikdyž nejsem extremista na slaměné domy a hlínu.
Našel jsem příjemnou rovnováhu mezi tvrdým betonem, zdravími materiály, technologií a moderním stavitelstvím. Ukáži vám jak si můžete sami pocitově navrhnout a alespoň částečně a z čeho postavit „skutečně efektivní dům“. Který bude velmi dlouhověký, odolný, zdravý a hlavně jednoduchý, krásný a tedy levný. Případně jak upravit váš byt na zdravý a nezávislý. Stačí chtít.
Navedu vás na cestu svobody, která ale nevede skrze nová lákavá pozlátka, plýtvání, konzum a lenivost. Jsem za opravy, údržbové věci, recyklaci, renovaci a pocitové vnímání.

 


Petr staví netradiční, kruhové nebo stěhovatelné domy z přírodních a recyklovaných materiálů, nejvíce však ze dřeva, slámy a hlíny. Používá ve svých stavbách moderní i málem zapomenuté staré techniky stavění, využívá fyzikální zákony na větrání, klimatizaci a topení. Staví EKO-LOGICKY - ve stavbách spojuje informace z vícero zdrojů - pasivní domy, přírodní stavitelství, tvary střech a domů, soběstačné domy - earthships, získávání energie, geomantie, feng-šuej, léčitelství, řád přírody. Bude hovořit o výhodách, problémech a chybách na různých konkrétních stavbách svépomocí.

Více o Petrovi najdete zde...

 

 

 

Fotky z našich staveb a pozemku najdete na facebooku a v galerii. 

Tvoříme ukázky ze slámy a hlíny jako například Cordwood (stěna z dřevěných polínek lepených hlínou), COB (lavice a ornamenty tvarované z hlíny smíchané se slámou a pískem), nabíjenice, dekorace ze starých lahví a skel zasazených do hlíny.

   

 

Vyrábíme si například ze surové ovčí vlny izolaci.

 

 

 


 

 

Cena za kompletní videokurz je 60 EUR. Nebo se staňte členem klubu „NO patent“. Každý, kdo si prodlouží členství za 60 EUR na 3 roky získává celý kurz zdarma.

Tím směníte doporučenou hodnotu, a získáte navíc přístup k dalším a stále přibývajícím návodům a inspiraci k soběstačnosti.

 

 

 

Přihlásit se můžete ZDE...

 

 

 

 

FOTOGALERIE

INFO: K tomuto článku není možno přidávat komentáře.

Překlad webu
Facebook
Google+
Poslední komentáře
Naše videa na YouTube
Reklama
Časopis Kvalitní život, mediální partner ekovesnice.cz
www.thermosolar.sk
www.naseekonomika.cz
www.dancelab.cz
Prodej stromků s.r.o. - zahradní centrum a ovocná školka Uherský Ostroh
(c)2010 slamenedomy.cz