moment prosím

Pronájem prostoru pro mobilní obydlí, sdílení farmy a spolubydlení 30km od Prahy (Slapy)

09.02.2023  Novák Jiří

 

Zdravím, nabízíme pronájem prostoru k umístění Tiny housu, mobilheimu, karavanu, maringotky, jurty či jiného podobného typu obydlí na rozhraní lesa, louky a sadu v krásném prostředí cca 5km od Slap u Prahy.

V obci (cca 130 obyvatel) je školka a perfektní dostupnost MHD Praha, 1km obchod, 5km škola.

Od roku 2017 zde probíhá snaha o vytvoření cohousingu v různých formách během té doby jsme jako ideální vyhodnotili asimilaci mezi starousedlíky. V obci stále ještě fungují sousedské vztahy, setkávání (setkání občanů, loučení s létem, společná výsadba aleje a stavba nového OÚ) a výpomoc (pomoc sousedů / dobr. hasičů při bouřkách/požárech, útěku zvířat…) a místní si zde nepřejí satelitní výstavbu.

Cca 200m za obcí máme blok pozemků (v kuse 1 ha lesa, 2 ha starý ovocný sad, 7 ha louka/pastvina), kde plánujeme v roce 2023/4 stavět malou farmu a kde máme a průběžně vylepšujeme vlastní Tiny house. Na pozemcích je nový vrt a elektrický ostrovní solární systém (je možné se k němu připojit). K pozemku vede obecní asfaltová silnice a areál má vlastní číslo popisné.

Nabízíme nejen klasické umístění mobilního obydlí, ale zejména možnost využívat potenciálu a produkce pozemků, vyžití a seznámení se s přírodou pro děti a podílení se na péči o krajinu. Na pozemku je možné aktuálně si zajistit palivové dříví, sběr hub a ovoce (jablka, hrušky, třešně, ořechy, švestky, trnky, šípky, žaludy…), chov zvířat, drůbeže, včelaření (aktuálně je zde 10 ovcí + beran + jehňata, byl a po dostavbě domu zde opět bude i skot (mléko+telecí maso)), zahrádkaření a pěstování zeleniny. Dle dohody je možné se domluvit na velikosti pronajatého „vlastního“ pozemku a na formě spolupráce na ostatních projektech. Cena bude domluvena individuálně na základě typu a velikosti obydlí a požadavků na plochu, orientačně by se měla pohybovat kolem 7 000 - 15 000 Kč měsíčně s tím, že je možné si celou výši nájmu nebo jeho část v místě i odpracovat (péče o sad, sklizní, péčí o zvířata, opravou plotů, pomoc při stavbě… ). Plánujeme zde umístění maximálně cca 2-3 takovýchto mobilních staveb (nechceme vytvářet nelegální kemp, squat nebo satelit), které mohou být na pozemku i daleko od sebe pokud bude chtít někdo extrémní soukromí (pozemek má cca 500 x 400 metrů).

Aktuálně zde bydlí 2 rodiny (5 osob).

Lokalita umožňuje jak nezávislé bydlení v přírodě s minimálními náklady a ekologickou stopou, tak zázemí pro práci na dálku nebo dojíždění za prací v okolí (Praha 52 min PID, Sedlčany, Dobříš, Benešov, Příbram…).

Morgoloth2@seznam.cz

+420 606 694 914

 

FOTOGALERIE
Překlad webu
Facebook
Google+
Poslední komentáře
Naše videa na YouTube
Reklama
Časopis Kvalitní život, mediální partner ekovesnice.cz
www.thermosolar.sk
www.naseekonomika.cz
www.dancelab.cz
Prodej stromků s.r.o. - zahradní centrum a ovocná školka Uherský Ostroh
(c)2010 slamenedomy.cz